
“Ik activeer jouw medewerkers om zelf de regie te pakken over hun werksituatie zodat zij gemotiveerde en betrokken medewerkers zijn en blijven voor jouw bedrijf!”
Herken jij dit?
- Je hebt zojuist weer een ontslag ontvangen van één van je medewerkers? Opnieuw is daar dat gat in je personeelsbestand. Je zult alweer tijd en energie moeten steken in de werving- en selectie van een nieuwe medewerker.
- Je bent bang dat je die bevlogen medewerker niet lang meer kunt vasthouden voor jouw bedrijf? Vorig jaar kwam hij vol enthousiasme binnen met een mooi diploma op zak. Tijdens het functioneringsgesprek geeft hij aan dat hij het naar zijn zin heeft en de werkzaamheden uitdagend vind. Toch ben je bang dat ook hij binnenkort zijn ontslag in zal dienen.
Dit is helaas erg herkenbaar voor veel werkgevers. Het blijft een worsteling om het personeel te behouden voor jouw bedrijf. Zeker in de huidige krappe arbeidsmarkt lijkt het probleem steeds groter te worden. Dit is logisch, want er wordt van alle kanten hard getrokken aan jouw medewerkers.
Als een medewerker twijfelt over zijn huidige baan, krijg jij als werkgever dit vaak niet als eerste te horen. Wat betekent dit namelijk voor zijn contract? Hij weet zelf ook niet helemaal waarnaar hij op zoek is. Maar na wat rondkijken is het daar; de baan die dit keer écht passend lijkt. Hij gaat ervoor en jij hoort dit pas op het moment dat hij zijn ontslag indient. Had jij deze twijfels maar eerder geweten, deze groeikansen waren ook zeker in jouw bedrijf mogelijk!
Dit kun je als werkgever vóór zijn! Namelijk door in een vroeg stadium in te zetten op het binden, boeien en laten groeien van je huidige personeel!
En daar is loopbaancoaching voor!

Loopbaancoaching helpt jouw medewerkers...
- Inzicht te krijgen in hoe ze zelf de regie kunnen pakken over hun huidige werksituatie om een gemotiveerde en betrokken medewerker te zijn en blijven voor jouw bedrijf;
- Inzicht te krijgen in wie ze zijn, wat ze kunnen en willen in hun (werkzame) leven en daar hun loopbaankeuzes op te baseren;
- Inzicht te krijgen in hoe ze voldoening en plezier kunnen halen uit hun werk, zodat jij als werkgever ze kunt boeien, laten bloeien en groeien binnen jouw bedrijf;

Wat levert het mij op als werkgever?
- Minder verloop van je personeel en dus een daling van je werving- en selectiekosten; je zorgt er namelijk voor dat medewerkers zich gewaardeerd voelen als er geïnvesteerd word in hun persoonlijke ontwikkeling.
- Betrokken medewerkers; meer gemotiveerde- en betrokken medewerkers die lekker in hun vel zitten omdat ze voldoening en plezier uit hun werk halen. Dit zorgt voor personeelsbehoud.
- Daling ziekteverzuim; je voorkomt stressklachten of een burn-out door in een vroeg stadium de medewerker te laten streven naar voldoening en plezier in zijn werksituatie.
- Duurzame inzetbaarheid: je activeert de medewerker om zelf in actie te komen en de regie over zijn eigen loopbaan te pakken, waardoor hij zelf kan werken aan de inzetbaarheid op de lange termijn.
"Het is erg prettig samenwerken met Janine. Ze toont een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en heeft een positieve uitstraling. Haar professionaliteit, mensenkennis, goede samenwerking en fijne gesprekstechnieken hebben ons enorm geholpen in het uit handen nemen van werk. Janine geeft duidelijke inbreng en advies vanuit haar expertise en ervaring, maar staat ook open voor de mening van de ander. Een volgende keer zullen we haar zeker weer vragen om een soortgelijk traject voor ons te begeleiden."
Karin Spruit, officemanager Poortershaven
Over Janine...
Vanuit mijn werkervaring in HR/Recruitment weet ik hoe lastig het is om telkens weer opnieuw goede medewerkers te vinden en te binden aan je bedrijf. En zeker in de huidige krappe arbeidsmarkt is het een flinke opgave om een nieuwe, passende medewerker te vinden.
Mijn visie is dus ook om als bedrijf in te zetten op personeelsbehoud. Hoe zorg je er voor dat jouw belangrijkste kapitaal van je bedrijf, je medewerkers, zich gewaardeerd voelen en gemotiveerd en betrokken blijven om voor jou te blijven werken. Weet wat er speelt bij je medewerkers door met ze in gesprek te zijn/blijven. Probeer signalen van onvrede en frustratie tijdig op te vangen, zodat er iets aan gedaan kan worden.
Je kunt mij als loopbaancoach inzetten om deze gesprekken met je medewerkers te voeren. Vanuit mijn kennis en expertise weet ik de juiste vragen te stellen en de medewerkers op de juiste manier te prikkelen om zelf de regie te nemen over hun huidige werksituatie. Daarnaast ben ik voor je medewerkers een onafhankelijk persoon, met wie ze al hun twijfels en onzekerheden in vertrouwen kunnen bespreken.

Laat mij je helpen...
- Een medewerker presteert niet (meer) volgens verwachting;
- Een medewerker meldt zich regelmatig ziek;
- Een medewerker is uitgekeken op zijn/haar functie;
- Een medewerker wil iets anders, maar weet niet zo goed wat;
- Een medewerker heeft veel last van stressklachten;
Loopbaancoaching kan ook ingezet worden bij interne mobiliteit van jouw medewerker
(doorstroming naar een nieuwe functie) of bij een reorganisatie of outplacement.
Hoe ziet een loopbaancoachingstraject eruit?
Voordat er een loopbaan coachingstraject voor één van jouw medewerkers opgestart wordt zullen we met alle partijen een plan van aanpak maken. Er zal daarom een kennismakingsgesprek plaatsvinden tussen de medewerker, jou als werkgever en mij als loopbaancoach. Tijdens dit gesprek zullen we een loopbaanvraagstuk en doelstelling voor het traject opstellen. Dit is de basis van waaruit we gaan werken. Een traject is namelijk altijd maatwerk en kan dus een kortdurend of een langdurig traject zijn. Dit alles zullen we afstemmen tijdens het eerste gesprek. Bij akkoord zullen we met elkaar aan de slag gaan. Ik voer de gesprekken met jouw medewerker en hou jou als werkgever uiteraard op de hoogte van de vorderingen van het traject.




